Asigurare RCA Peugeot

Pentru ca stim cat de important este autoturismul tau Peugeot, si daca tot este obligatoriu sa ai o asigurare rca valabila, te ajutam cu cele mai mici preturi si cele mai bune servicii posibile. 

In 1889 este lansat primul autoturism marca Peugeot numit Serpollet. Marca franceza Peugeot a fost fondata de catre Armand Peugeot, iar in acest moment face parte din grupul PSA Peugeot Citroen. Marca Peugeot se afla pe pozitia 2 ca si productie de autoturisme in Europa. Printre modelele Peugeot amintim: Peugeot 107, Peugeot 206, Peugeot 407, Peugeot Partner, Peugeot 308, Peugeot 508. 

Initial, Peugeot era o firma producatoare de unelte pentru diverse tipuri de activitati, ustensile casnice, rasnite de cafea, razboaie de tesut si chiar arcuri pentru crinolinele care erau la moda in perioada anilor 1810-1858. 

Ulterior, compania va produce biciclete la o fabrica din Beaulieu, precum si prima tricicleta care era pusa in miscare prin forta aburilor la Expozitia Mondiala de la Paris in 1889. Un an mai tarziu, aceasta va fi actionata pe baza de benzina. 

Peugeot va incepe sa produca si automobile incepand cu anul 1896 si se va axa exclusiv pe acest tip de produse incepand cu anul 1910. Compania va impune pe piata auto designul aerodinamic, influentand modelele tuturor brandurilor de masini. 

In 1960, Peugeot va produce o gama larga de autovehicule, chiar si limuzine clasice. In 1974 va prelua firma Citroen, rezultand un grup auto cu doua marci distincte. La inceputul anilor `80, Peugeot se va confrunta cu o serie de probleme, insa compania isi va reveni in momentul in care este realizata o restructurare organizationala majora si datorita succesului inregistrat cu modelul 205. 

Logo-ul marcii Peugeot are de asemenea o adevarata istorie proprie. Acesta este un leu, care a primit numeroase infatisari de-a lungul timpului. Initial, leul era asociat cu producerea de produse din otel, sugerand puterea si duritatea. Logo-ul va aparea pentru prima oara in 1850, atunci cand a fost asezat alaturi de denumirea firmei, totodata fiind pus ca marcaj pe produsele create. 

Leul va lipsi de pe masinile create intre anii 1890-1905, insa logo-ul va reaparea intre anii 1905-1915. 

In 1910, atunci cand au fuzionat cele doua companii, cea care se ocupa cu producerea de biciclete si cea producatoare de automobile sub numele de "Automobiles et Cycles Peugeot" , erau folosite doua modele de lei, imprumutati de la doi sculptori. Incepand cu anul 1933, capotele automobilelor erau ornate cu un leu care avea o infatisare asemanatoare cu cea din ziua de azi. 

In 1948, leul va aparea intr-o alta infatisare decat pana acum, si anume ridicat pe picioarele din spate, fiind inspirat de emblema regiunii Franche-Compte, locul in care a luat nastere Peugeot. In 1965, Peugeot devine societate pe actiuni si isi schimba din nou simbolul: de aceasta data un cap de leu, incadrat de un triunghi cu laturile usor curbate. 

Incepand cu anul 1976, compania va reuni doua marci: Peugeot si Citroen, la care s-a adaugat ulterior si Chrysler Corporation. In aceasta perioada se va reveni la leul ridicat pe picioarele din spate, fiind negru si asezat pe un fundal alb, pentru o mai buna distingere. Din anul 1998, leu este alb, incadrat de un patrat albastru, care este la randul lui integrat intr-un patrat mai mare, alb, in cadrul caruia se afla scris si numele marcii. 

Din 2002, numele va fi inclus in patratul in care se afla leul, se pastreaza albastrul fundalului, iar logo-ul este metalizat. 

Daca ai o masina care apartine de aceasta marca auto, ai cu siguranta nevoie de un RCA Peugeot, preferabil la un pret cat mai bun. Pentru cele mai mici tarife la un RCA Peugeot, apeleaza la RCA ieftin, care iti asigura cea mai buna oferta de pe piata asigurarilor auto obligatorii, indiferent de orasul in care te afli, iar livrarea poate fi gratuita. 

Modele Peugeot

107 206 207
307 406 407
Partner