Asigurare RCA Ford

Pentru ca stim cat de important este autoturismul tau Ford, si daca tot este obligatoriu sa ai o asigurare rca valabila, te ajutam cu cele mai mici preturi si cele mai bune servicii posibile. 

Creata in 1903 de catre Henry Ford in Michigan, compania Ford Motors ocupa astazi locul trei in lume la productia de autoturisme. Primul model creat Ford a fost numit Model A sau Fordmobile. In 1906, Ford era cel mai bine vandut autoturism din SUA. In prezent, Compania Ford detine actiuni la alte companii internationale: Lincoln, Volvo, Mazda. Modele vandute si apreciate in toata lumea: Ford Fiesta, Ford Ka, Ford Focus, Ford Fusion, Ford Kuga, Ford Mondeo, Ford S-Max, Ford Galaxy. 

Compania Ford a fost fondata in Dearborn, Michigan, o suburbie a Detroit-ului, atunci cand Henry Ford avea 40 de ani. Producatorul auto va deveni in timp unul dintre cele mai profitabile din lume si va fi printre putinii care vor trece cu bine de Marea Criza Financiara din 1929. Ford mai detine si alte branduri, printre care se numara Lincoln si Mercury din SUA, Volvo din Suedia si o treime din Mazda. 

In 1906, Ford va fi cel mai bine vandut brand auto din SUA, numarul de masini produse ridicandu-se la peste 8700 de exemplare. In 1909, Ford Motor Company se extinde si in Anglia, acolo unde deschide o filiala cu numele Ford of Britain. 

In 1911, compania se extinde si in afara Nordului Americii, deschizand prima fabrica in Manchester, Anglia. In 1919, Edsel Ford preia functia de Presedinte al companiei inlocuindu-si tatal. 

In 1921, Ford devine al doilea cel mai vandut brand auto, iar productia creste la 1 milion de masini pe an. Un an mai tarziu, Ford va achizitiona Lincoln Motor Company cu 8 milioane de dolari. In 1929, devine lider in ceea ce priveste productia, care creste pana la 1,5 milioane de automobile. 

In 1931, concurenta dintre Ford si Chevrolet incepe sa devina mai stransa, cei doi producatori intrecandu-se in cifra de vanzari pe perioada Marii Crize Financiare. In 1939 este infiintata o noua divizie, numita Mercury, care va fi punctul de echilibru intre celelalte doua segmente deja existente: masinile economice (Ford) si cele de lux (Lincoln), divizie care va exista pana in 1945. 

In anul 1941, Ford incepe sa construiasca jeep-uri, dupa care in 1942, compania se axeaza doar pe productia de tancuri si echipamente pentru armata, productia de masini civile fiind deocamdata stopata. In 1945, doua divizii, si anume Lincoln si Mercury, vor fi grupate intr-una singura. 

In 1970, Ford isi deschide o filiala pentru zona Asia - Pacific, iar doi ani mai tarziu sunt introduse centurile de siguranta retractabile. In 1992, Cea mai bine vanduta masina a Americii va fi Ford Taurus, iar in 1995 este introdusa prima masina cu tractiune pe rotile din fata. 

Modelul Lincoln LS va deveni masina anului 2000. In 2007, Ford are parte de pierderi de 12,7 miliarde de dolari. In 2008, Ford va vinde Jaguar si Land Rover catre Tata Motors, planuind sa renunte si la Volvo. 

Daca ai o masina care apartine de aceasta gama auto, atunci ai nevoie de un RCA Ford. Pentru cel mai avantajos RCA Ford de pe piata apeleaza la RCA ieftin, care iti asigura cele mai convenabile preturi de pe piata pentru asigurarile auto obligatorii.   

Modele Ford

Escort Fiesta Focus
Fusion KA Mondeo