Asigurare RCA Seat

Pentru ca stim cat de important este autoturismul tau Seat, si daca tot este obligatoriu sa ai o asigurare rca valabila, te ajutam cu cele mai mici preturi si cele mai bune servicii posibile.

Fondata in 1950 cu sprijinul Fiat, marca spaniola Seat produce primul autoturism in 1953. Primele productii Seat au fost autoturisme Fiat, create sub emblema proprie. In 1986, producatorul Fiat se retrage, moment potrivit pentru Volkswagen, care devine actionar majoritar, urmand ca in 1990 sa fie actionar unic al companiei Seat. In prezent, Seat este o marca destinata tinerilor, prin modele precum Seat Ibiza, Seat Leon, Seat Altea, Seat Toledo. 

Seat a aparut in anul 1950, reprezentand o filiala a Fiat. Numele de Seat reprezenta acronimul pentru Sociedad Espanola de Automoviles de Turismo (Societatea Spaniola de Automobile si Turism). Primele modele Seat nu prezentau diferente mari fata de masinile Fiat. 

Primul model a iesit din fabricatie in data de 5 iunie 1953. In momentul in care Seat va fi de sine statator, prima masina realizata va fi Ronda. Modelul reprezenta un Fiat Ritmo refacut, iar asemanarea evidenta i-a facut pe cei de la Fiat sa ii cheme in proces pe producatorii de la Seat. Pentru a fi rezolvata problema, presedintele Seat, Juan Miguel Antonanzas a hotarat vopsirea masinii intr-un galben stralucitor, aratand numeroasele diferente dintre aceasta si asa zisul model original, miscare care a incheiat disputa dintre cele doua companii. 

Separarea de Fiat va reprezenta insa o incercare grea pentru Seat. Fiat venea cu un ajutor enorm in ceea ce privea designul si tehnologia automobilelor. Seat, fiind o companie mica, nu reusea sa se dezvolte pe cont propriu, de aceea s-a incercat o alipire la o alta companie mai dezvoltata, fiind purtate negocieri cu nume precum Toyota sau Nissan. Astfel, in 1982, va fi incheiat un acord de cooperare industriala, licenta si asistenta tehnica, care va fi incheiat pe o perioada de 7 ani. 

Din 1986, grupul Volkswagen va deveni actionar majoritar la Seat si ulterior actionar unic al companiei in 1990. Volkswagen trebuia, conform contractului, sa investeasca in modernizare, sa pastreze forta de munca deja existenta si sa continue operatiunea de producere si vanzare a modelelor Seat. 

Incepand cu 1999, Seat va trece printr-un proces de refacere a identitatii de brand, a productiei si a tipului de modele create, a structurii organizatorice, a filozofiei companiei si chiar si a emblemei folosite. Se trece la un nou design si incep sa fie produse in special modele sport. Vor fi vandute aproximativ 58.000 de masini in Germania in anul 2003, inregistrandu-se o crestere de 15% fata de anul precedent. O crestere record va fi inregistrata in Regatul Unit, avand 35.000 de unitati vandute in Spania. 

In luna martie a anului 2005 va fi adus la Salonul auto de la Geneva un prototip dotat cu patru camere video, care aveau rolul de a imbunatati siguranta condusului. Acesta a intrat in productie incepand din toamna. 

In prezent, Seat are o uzina de productie la Martorell, in Barcelona, una dintre cele mai moderne din Europa. Compania avea un numar de 13.000 de angajati in 2007. In prezent, Seat isi creeaza singura modelele de masini, avand si un centru de dezvoltare propriu. Sunt urmate insa trasaturile generale ale grupului Volkswagen. Seat isi propune intrarea pe piete noi, precum America Latina, SUA si cele orientale. 

Daca ai o masina din aceasta gama auto, atunci ai nevoie de un RCA Seat. Pentru cele mai bune tarife atunci cand vine vorba de o polita RCA Seat, apeleaza la RCA ieftin, care iti asigura cel mai mic pret de pe piata asigurarilor obligatorii auto, indiferent de orasul in care te afli. 
 

Modele Seat

Cordoba Ibiza Leon
Toledo