Asigurare RCA Rover

Pentru ca stim cat de important este autoturismul tau Rover, si daca tot este obligatoriu sa ai o asigurare rca valabila, te ajutam cu cele mai mici preturi si cele mai bune servicii posibile. 

Compania britanica Rover a fost creata de catre John Kemp Starley si William Sutton in anul 1878, sub denumirea Starley & Sutton Co. In 1967, compania este absorbita de catre Leyland Motors; in 1986 este infiintata compania Rover Group, iar mai tarziu compania este impartita in Austin Rover Group si Land Rover Group. Primul autoturism a inceput sa fie produs in 1904. In 1994, grupul Rover este vandut catre BMW, iar 6 ani mai tarziu, BMW vinde Land Rover catre Ford. In 2006, brandul Rover era detinut de Tata Motors. 

Chiar si cele mai vechi modele sunt recunoscute pentru faptul ca dau dovada de performanta in cele mai inospitaliere si dificile locuri de pe pamant, in care exista conditii extreme. Primul model Land Rover din 1948 a fost realizat in asa fel incat sa faca fata unor conditii de drum dificile. Caracteristicile tehnice prevedeau o constructie robusta, o parte frontala scurta si un spate proeminent, aspecte care se pastreaza si in prezent. 

Marca Land Rover a implinit varsta de 60 de ani in anul 2008. Inca de la aparitia primului model, producatorul auto a fost asociat cu tipul de vehicule care au transmisie integrala 4x4, care da dovada de versatilitate, robustete si de o capacitate de neegalat in ceea ce priveste off road-ul. 

Versiunea de serie Land Rover a fost lansata oficial pe 30 aprilie 1948, la Salonul Auto de la Amsterdam, lansare in urma careia au fost primite sute de comenzi. Clientii puteau alege intre varianta cu caroseria deschisa, prevazuta cu acoperis metalic sau cu unul textil. 

In 1949 va fi lansata o noua caroserie, realizata pe un cadru de lemn, care putea oferi pana la 7 locuri. Masina era prevazuta cu tapiterie din piele, cu un parbriz laminat, o roata de rezerva acoperita si chiar si cu incalzire interioara. Desi beneficiile erau remarcabile pentru perioada respectiva, totusi pretul ridicat al masinii nu a dus la o achizitie prea numeroasa, astfel ca modelul a fost realizat intr-un numar limitat de exemplare, aproximativ 641. 

La mijlocul anilor `60 vor fi puse bazele designului pentru Range Rover, in urma unei calatorii in SUA. Modelul va fi prezentat oficial in iunie 1970, cand se va bucura de un succes imediat. In anii 1980, masina va avea parte de o serie de imbunatatiri: va fi realizat cu 4 usi, scaunele cu tapiterie din vinil vor fi inlocuite cu unele realizate din materiale superioare calitativ, iar masina a beneficiat si de sistem de aer conditionat. 

In 1967, Leyland Motors LTD va coopta firma Rover, din care facea parte si Land Rover, care mai tarziu va avea numele de British Leyland (BL). In anul 1975, aceasta companie va fi nationalizata, astfel ca Land Rover va deveni parte din noua divizie de vehicule comerciale, sub numele de Land Rover British Leyland Grup. 

In 1994, grupul Rover din care facea parte si Land Rover va fi cumparat de BMW. In luna noiembrie a aceluiasi an va fi lansat un nou model Range Rover, care era prevazut cu o caroserie mult mai spatioasa si aerodinamica, potrivita pentru clasa off road, la care se adaugau o suspensie si un sistem de transmisie integrala permanenta de conceptie noua. Astfel, erau asigurate luxul si confortul in acelasi timp. 

In 2001 va fi lansata oficial cea de-a treia generatie Range Rover, capabil sa mearga pe pante de 45 de grade si sa traverseze portiuni care aveau o inclinatie transversala de 35 de grade. Modelul s-a dovedit a fi cea mai scumpa realizare din istoria auto a Marii Britanii. 

Luna mai a anului 2007 a marcat producerea automobilului cu numarul 4 milioane, un model de Land Rover Discovery III, care va fi donat fundatiei Born Free Foundation. 

Din luna martie a anului 2008, Land Rover si Jaguar vor fi vandute catre grupul indian Tata Motors. Anterior, acestea faceau parte din Premier Automotive Group. 

Daca detii un model apartinand acestei marci auto, ai cu siguranta nevoie de un RCA Rover. Pentru cele mai bune preturi cand vine vorba de polita RCA Rover, apeleaza la RCA ieftin, care iti garanteaza cea mai avantajoasa asigurare obligatorie auto de pe piata, iar livrarea poate fi gratuita.