Asigurare RCA Volvo

Pentru ca stim cat de important este autoturismul tau Volvo, si daca tot este obligatoriu sa ai o asigurare rca valabila, te ajutam cu cele mai mici preturi si cele mai bune servicii posibile. 

Proiectul marcii suedeze Volvo a fost realizat din anul 1924 de catre Gustaf Larson si Assar Gabrielsson. Primul autoturism marca Volvo a fost lansat pe piata in 1927, sub denumirea OV 4 (Oppen Vagon 4). In 1935, Volvo este introdus pe bursa suedeza, iar prin vanzarea unor actiuni devine Volvo Cars, membra a AB Volvo. In 1999, compania Ford Motor Company achitioneaza Volvo Cars. Modele Volvo produse: Volvo C30, Volvo C70, Volvo S40, Volvo XC60, Volvo XC70, Volvo XC90. 

Numele companiei provine de la verbul "a rula" din limba latina. 

Intre 1927-1929, primii doi ani de productie, vor fi comercializate aproximativ 1000 de automobile, totodata fiind dezvoltata productia de vehicule utilitare si de camioane. In 1929 va fi realizat primul motor cu 6 cilindri, care a fost integrat in modele cu un design de inspiratie americana, cunoscute sub denumirea de PV 651. 

In 1947, Volvo va produce in continuare modele de motoare cu 6 cilindri, insa productia va fi stopata in 1950. 

In 1960 va fi prezentat la salonul auto de la Bruxelles un model sport coupe, si anume P1800, cu un design deosebit semnat de italianul Pietro Frua. Masina va aparea intr-un serial TV, si anume "Sfantul", fiind condus de actorul Roger Moore. 

In 1972, Volvo va achizitiona 33% din actiunile diviziei auto a constructorului olandez DAF, si in acelasi an va prezenta prototipul VESC (Volvo Experimental Safety Car), dotata cu numeroase sisteme pentru siguranta soferului, precum bara de protectie telescopica, sistem antiblocaj pentru frane si airbag-uri. 

In 1974, Volvo se va asocia cu companiile Peugeot si Renault, pentru producerea de motoare pe benzina cu 6 cilindri in 'V', care vor fi cele mai bune echipamente de motorizare pentru masinile performante din gama. 

In 1979, Volvo va folosi montarea in serie a unei motorizari diesel. Era formata din 6 cilindri, fiind asigurat de Volkswagen si montat pe seria 240. In acelasi an, Volvo va incheia un parteneriat cu Renault pentru schimb de experienta in domeniile industrial, cercetare si dezvoltare. 

In 1986 va fi lansat primul model realizat de Volvo cu tractiune pe rotile din fata, si anume 480, cu caroserie de tip coupe cu 3 usi, fiind caracterizat de eleganta si de un design aerodinamic. 

In 1998, Volvo va scoate pe piata un nou model, numit S80, care venea cu o serie de imbunatatiri fata de modelul anterior, si anume tractiune pe rotile din fata, motoare cu 5 cilindri in linie amplasate transversal, airbag lateral tip cortina gonflabila, sistem WHIPS care scadea din presiunea exercitata la nivelul gatului in cazul in care aparea o coliziune din spate, dar si un telefon mobil complet care avea un car-kit si care putea fi comandat de pe volan. 

Daca ai o masina din aceasta gama auto, atunci ai nevoie de un RCA Volvo. Pentru cele mai mici tarife la RCA Volvo, apeleaza la RCA ieftin, care iti asigura cele mai mici tarife de pe piata, indiferent de orasul in care locuiesti. In plus, poti primi polita direct la tine acasa, fara sa mai platesti taxele de livrare.